čtvrtek 11. prosince 2014

Pár otázek pro paní Janu - 1.díl

Majitelka Salonu Korunka paní Jana Petráková nám jednou za týden 
odpovídá na pár otázek z oblasti kosmetiky a péče o tělo. 
Tentokrát se ptám já, ale budu moc ráda, pokud budete mít nějaký dotaz i vy.
Pošlete mi ho, a příští týden tu najdete svou odpověď.


Jak často bych měla chodit na kosmetiku a co by mělo být součástí základního ošetření?
Vzhledem k čtyřtýdennímu cyklu obnovy pleti je vhodné navštívit kosmetičku přibližně jednou měsíčně. V případě problematické pleti, akné, intenzívních omlazovacích nebo bělících kůr může být frekvence i 1x týdně po dobu několika týdnů. Základní kosmetické ošetření by mělo obsahovat odlíčení, tonizaci, malou úpravu obočí, hloubkové čištění pleti ultrazvukovou špachtlí, masáž obličeje, krku a dekoltu (s ohledem na věk a typ pleti), pleťovou masku, tonizaci a závěrečný krém.

Existuje osvědčený recept na oteklé oči?
Stačí rozpohybovat lymfu! Ta totiž odvede přebytečnou tekutinu pryč a zbaví Vás nepříjemných a viditelných otoků víček. A jak to provést? Stačí potřít kostkou ledu! Skutečný a stejně nečekaný zázrak ale někdy dokáží "jen" studené sáčky od černého čaje, které před tím dáte na chvilku do mrazáku. Čaj totiž nejenom snižuje otoky, ale obsahuje i důležité třísloviny, které působí adstrigentně, a navíc stahuje póry. Chcete-li pro své oči udělat maximum, náš salon nabízí profesionální masáž očního okolí, která je cílená na vrásky a nepříjemné váčky pod očima. 

Co se stane, když se zapomenu večer odlíčit? Škodí to pleti hodně?
Pokud nechcete, aby se z Vašeho obličeje stal sběrný kontejner, ve kterém se bude hromadit všechna špína světa, čistě vzato, bez čištění to zkrátka nejde! Nosným kamenem krásného a zdravého vzhledu je důkladné čištění pokožky. Odličovací přípravky totiž odstraňují nejenom make-up, ale i nečistoty, které na pokožce denně ulpívají z okolního prostředí a odumřelé buňky z povrchu pleti. Při nedostatečné péči pleť začne velice rychle vysychat a stárnout. Bez dokonalého čištění aplikace byť sebedražších krémů ztrácí význam, neboť aktivní látky obsažené v krému se přes vrstvu nečistot a mazu do pokožky vůbec nedostanou.

A nevadí, když používám odličovací mléko, pleťové tonikum a krémy od různých značek?
Pokud chcete docílit maximálního efektu krásné zdravé pleti, je vhodné používat ucelenou řadu od jedné značky. Přípravky se totiž maximálně doplňují a zvyšují účinek ošetření. Pokud Vám všechny přípravky nevyhovují a obáváte se nežádoucích účinků, poraďte se svojí kosmetičkou. Časté střídání různých kosmetických přípravků nebo nevhodná kombinace může způsobit řadu nepříjemností včetně přecitlivění pleti. Kompletní sadu vyměňte maximálně 2x v roce, nejlépe na jaře a podzim.

Jak dosáhnout pěkně tvarovaného hustého obočí?
Správně upravené obočí je jednoduchý trik, který dokáže ubrat pár let života. Nevěříte? Přesvědčete se na vlastní oči a nechte si obočí profesionálně upravit. Mnohdy stačí skutečně málo – obočí zespod jemně vytvarovat tak, aby tvořilo přirozený oblouček a lehce dotónovat barvou. Obočí nikdy netrhejte shora. Pokud si nevíte rady, využijte naprostou novinku - pomocí Beautiful Brows šablony a minerálního pigmentu vytvoříte dokonale krásné obočí během několika vteřin. Přirozeně husté obočí, které Vám vydrží 24 hodin, dodá Vašemu obličeji mladistvý výraz, krásně Vás rozzáří.

A právě na obočí se zaměřím příští týden. 
Hezký víkend všem!

Zdroj obrázků: Pinterest.com



Žádné komentáře:

Okomentovat