sobota 20. prosince 2014

Pár otázek pro paní Janu - 2.díl


Majitelka Salonu Korunka paní Jana Petráková nám jednou za týden 
odpovídá na pár otázek z oblasti kosmetiky a péče o tělo. 
Tentokrát mě zajímá péče o pleť.
Pokud budete mít nějaký dotaz i vy, pošlete mi ho, 
a příští týden tu najdete svou odpověď.

Který krém vybrat pro suchou pleť po třicítce? 
Mám upřednostnit krém proti vráskám nebo raději hydratační?
Suchá pleť kolem třicítky je známkou toho, že začíná produkovat méně mazu a trpí nedostatkem vlhkosti. Na dotek je pleť velmi suchá a dehydrovaná a často je vnímána s pocitem nepříjemného pnutí. Zpomaluje se její schopnost regenerace a snižuje se tvorba kolagenu a elastinu, a proto, aby vypadala dobře i ve zralém věku, vyžaduje kvalitní a pravidelnou péči. Alfou a omegou pro suchou citlivou pleť je hydratace pokožky. Pro epidermis, horní vrstvu kůže je voda extrémně důležitá. Jen dostatečně hydratovaná pleť je vláčná a jemná. Při snížení množství vody v pleti klesá i její schopnost bránit se náporům mimiky a zátěži a začnou se tvořit vrásky. A nezapomeňte že i nejkvalitnější hydratační krémy budou málo účinné, nebudete-li dodržovat pitný režim.

K čemu je vhodná masáž obličeje a jak často bychom si ji měli dopřát?
Při masáži dochází k prokrvení pokožky, povzbuzení krevního oběhu a zlepšení výživy. V Salonu Korunka provádíme vakuovou masáž přístrojem Duolift Expert, díky které dochází k rychlejšímu odplavení odpadových látek, snadnějšímu zpracování živin a ke zlepšení látkové výměny. Působení tlaku urychluje odplavení kyseliny mléčné a tím zmírňuje svalovou únavu. Aktivní látky obsažené v krému, emulzi či séru, které běžně používáte, mohou proniknout do pokožky daleko snadněji. Po masáži bude Vaše pleť krásně svěží a vy se budete cítit nádherně odpočatá a uvolněná. Jako prevenci proti vzniku vrásek a ochabování pleti si ji dopřejte minimálně 1x za měsíc.

Měli bychom používat krémy s UV faktorem běžně po celý rok nebo stačí jen v létě?
Je pravda že v zimě je slunce nízko a mnohdy svítí jenom pár hodin denně, nicméně intenzita paprsků UVA, které způsobují předčasné stárnutí pokožky, je na ročním období téměř nezávislá. Proto svoji pokožku musíme chránit i v zimě. Zvláštní ochrana je nutná při pobytu na horách, kdy intenzita UV záření stoupá s nadmořskou výškou. 

Pleti se budeme věnovat i příští týden - objednala jsem se totiž na ošetření již zmíněným francouzským přístrojem Duolift Expert a napíšu vám o svých dojmech z procedury i výsledku. 

Žádné komentáře:

Okomentovat