pondělí 5. ledna 2015

Otázky pro paní Janu - 3. díl


Majitelka Salonu Korunka paní Jana Petráková nám jednou za týden 
odpovídá na pár otázek z oblasti kosmetiky a péče o tělo. 
Tentokrát mě zajímá péče o pleť.
Pokud budete mít nějaký dotaz i vy, pošlete mi ho, 
a příští týden tu najdete svou odpověď.


Na co jsou dobrá séra a kdy je začít používat?
Séra obsahují vysoce koncentrované látky, (např. kyseliny hyaluronové, azelaové, kaviáru, kolagenu). Můžeme je použít v rámci anti-agingu, kdy poskytují hlubokou hydrataci, bohatou výživu a lifting,  ale také je můžeme využít v rámci anti-akné, bělící nebo hydratační kúry, nebo celkově pro zvýšení účinku krému. Koncentrovaného séra postačí jenom pár kapek, které se aplikují večer na odlíčenou pleť před použitím nočního krému.

Proč je nutné vyhnout se při aplikaci obličejové masky či peelingů okolí očí?
Oční okolí je nejcitlivější částí obličeje a je přibližně 10x tenčí než na jiných částech obličeje, navíc je zde pokožka velice jemná a křehká, a proto vyžaduje speciální péči. Již od 25. roku se objevují první vrásky a to je nejlepší čas na prevencí proti jejich vzniku. Včasná a intenzivní péče pomocí speciálních očních krémů nebo mikromasáže očního okolí zabrání jejímu předčasnému stárnutí.

Které aktivní složky v pleťové kosmetice zpomalují stárnutí?
Mezi efektivní aktivní látky prodlužující mládí patří přírodní komplexy účinných hydratačních a regeneračních látek, které pleti zajišťují potřebnou vlhkost a současně ji intenzivně regenerují. Mezi tyto látky patří např. kolagen, mořské extrakty, kyselina hyaluronová, rostlinné kmenové buňky, arganový olej a spoustu dalších.

Žádné komentáře:

Okomentovat