pátek 20. února 2015

Seriál o hubnutí - 2. část

Na začátku týdne jsem vám představila svou kamarádku Lucii, která se rozhodla podstoupit v Salonu Korunka kúru na hubnutí a formování postavy. Sice mě tam zpočátku nechtěla, ale protože ví, jak mě to zajímá, vzala mě na první sérii procedur s sebou. Sedla jsem si nenápadně za roh a zapsala si všechny zajímavé informace, které jí kosmetička Šárka při ošetření dávala. Ani jedna o mě nevěděly, takže se bavily velmi přirozeně, a já se vám teď pokusím aspoň něco z toho přetlumočit.

Lucie šla tak trochu „na blind“ - určila si maximální rozpočet, ale nevěděla, jak ho nejlépe utratit, neboli která z nabízených procedur (kavitace přístrojem CAVITALyse, US2A ultrazvukové destičky, lymfodrenážní přístroje STARVAC a Lymfoven nebo zábal Body Wrapping) by pro ni byla nejvhodnější. Každá z procedur je trochu jinak intenzivní a účinkuje jiným způsobem – tuky rozbíjí, rozpouští nebo zahřívá. Obecně však platí, že absolutně nejúčinnější je kombinace dvou různých přístupů. Po poradě s paní Šárkou si tedy Lucka vybrala ultrazvukové destičky US2A a podtlakovou masáž přístrojem STARVAC.

Jako první přišly na řadu US2A destičky, které se zaměřují na hluboko uložený tuk a celulitidu. Destičky jsou vlastně ultrazvukové elektrody, na něž se nanese vodivý gel, který má navíc sám o sobě zeštíhlující účinky. Paní Šárka ho fixačními pásy se připevnila Lucii na stehna a břicho a přikryla ji dekou. Procedura trvá 20-30 minut, během kterých v daných partiích dochází ke štěpení tuků. Není bolestivá, ale prý trochu „poštipkává“ :)

Následovala aktivace lymfatického systému, kterou znám z Lymfovenu. Jde o přikládání vakuové sondy ke klíčovým bodům lymfatického systému po celém těle, bez něhož nemá žádná lymfodrenáž význam. Velmi přehledný souhrn informací o různých typech lymfodrenáže najdete www.pristrojovalymfodrenaz.cz.

A konečně zlatý hřeb – STARVAC. Paní Šárka dala nejdřív Lucce na výběr mezi chilli papričkovou a skořicovou pastou, kterou jí natřela nohy a břicho. Pak vzala sondu, která mi trochu připomíná malý ruční mandl a začala Lucce „valchovat“ břicho a stehna. Podle článků, které jsem si načetla, jsou podobné masáže tou úplně nejúčinnější zbraní na tuk a celulitidu. Malou nevýhodou je, že pokud má pacient/ka nějak ochromenou nebo zpomalenou lymfu, může být drenáž na citlivějších partiích jako je břicho nebo vrchní strana stehen trochu nepříjemná. Masáží se dává lymfa do pohybu a právě to může trochu bolet. V průběhu kúry, tedy při druhém nebo třetím ošetření by měl tento pocit začít ustupovat. Nicméně podtlak STARVACu se dá regulovat, takže stačí kosmetičku upozornit a ta ho sníží.

A teď pár střípků, které se na internetu nedočtete:
  • pokud chcete ošetření nějak podpořit, tak 2 hodiny před ani 2 hodiny po něm nejezte nic tučného, naopak hodně pijte (tukové buňky se dostávají do lymfatického systému a nakonec se z těla vyloučí močí), nejlépe vodu nebo zelený čaj
  • tohle platí obecně pro všechny podobné procedury – hlavně dodržujte pitný režim, vypijte alespoň 2 litry denně, ať se balastní látky mají jak dostat z těla ven
  • lymfatickou masáž je dobré podpořit fyzickou aktivitou – co kdybyste po cestě do salonu vystoupily o pár stanic dřív a zbytek došly pěšky?
  • optimální kúra: kombinace dvou procedur obohacená o skořicový nebo papričkový zábal, a to 3x týdně po dobu dvou týdnů (vždy obden, celkem 6x)
  • klientky, které se chtějí soustředit jen na určité partie, se často objednávají 2x na celé tělo a pak se soustředí třeba jen na břicho nebo stehna. Ceník jednotlivých procedur i jejich kombinací najdete zde
  • chcete-li své formování postavy podpořit ještě nějakým cvičením, odborníci doporučují jógu – podobně jako již zmíněné přístroje podporuje přirozený tok všech tělních tekutin
  • a co je nejdůležitější? MÍT SVÉ HUBNUTÍ A FORMOVÁNÍ SROVNANÉ V HLAVĚ, UDRŽET SI MOTIVACI A PÍT, PÍT, PÍT :)

Příští týden celý seriál doplníme o Lucčiny osobní postřehy a pocity a podíváme se, jestli se kúra nějak projeví i na obvodu pasu a stehen. Mně samotné to přijde neuvěřitelné, ale podle kosmetiček ze Salonu Korunka opravdu dochází k úbytku obvodových centimetrů. Pro shrnutí ještě přikládám video, na kterém je všechno krásně vidět. Tak zase za týden! ;)






Žádné komentáře:

Okomentovat